KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bergvarme_2/>

 BERGVÄRME installationer i skåne

BOKA BESÖK

BERGVÄRME installationer i Skåne

Bergvärmepump är en väldigt effektivt värmekälla för både uppvärmning och varmvatten. Beroende på vad du har för typ av uppvärmning idag kan du spara så mycket som 80% på din elräkning om du installerar bergvärme. Har du några frågor eller om du är redo att ska en värmepump är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig vidare i ditt beslut.

Investera i en komfortabel klimatvänlig framtid med bergvärme Har ditt hus idag vattenburenvärme eller är centralt uppvärmd är det driftsmässigt det absolut billigaste alternativet för att få värme och varmvatten. Även om den initiala investeringen är högre så är besparingen i form av minskad elräkning också större vilket gör att investeringen kommer att betala tillbaka sig.

KONTAKTFORMULÄR

Bergvärmepumpens många fördelar:

  • Komfort – att leva med bergvärme är enkelt, det krävs inget underhåll.
  • Miljövänligt – värme inomhus med hjälp av lagrad solvärme i joden.
  • Driftsäker och lång livslängd.
  • Komplett värmekälla.
  • Värdeökning på din fastighet.

Bergvärme är den mest miljövänliga värmepumpen
Solens strålar innehåller energi som värmer upp marken och har så gjort i miljoner år, den värmen går långt ner i berget och där nere är temperaturen i princip jämn året runt. Det är den här värmen som hämtas och komprimeras så att den kan värma upp inne i huset och även få fram varmvatten. Det krävs väldigt lite el för den processen och det fungerar lika bra oavsett hur kallt det är i luften

Fördelaktigt att byta ut en gammal bergvärmepump

Med en bergvärmepump kan man räkna med att ha en säker och varm uppvärmning i minst 20år. När en pump börjar bli till åren kan det vara en smart investering att uppgradera den till en modernare. Under de år som gått sedan den gamla värmepumpen installerades har tekniken gått framåt och är ännu effektivare nu. Det betyder att det kan gå att få ner kostnaden för el ännu mer. Eftersom du inte behöver borra ett nytt hål är kostnaden att byta till en modernare bergvärmepump inte lika stor som en nyinstallation. Hur en ny bergvärmepump skulle påverka din elförbrukning och hur stor besparing det skulle innebära hjälper vi dig gärna att räkna på.

"Det klimatsmarta valet"

ENWELL EVERÖDS ELBYRÅ
RING OSS GÄRNA PÅ 044-23 83 50

Borrhålet har en liten påverkan på din tomt

Bergvärme innebär att man tar upp värme ur marken, och för att kunna göra det behöver man borra ett djupt hål. Hålet är ca 15cm i diameter som sedan kan täckas över med gräs eller grus. Hålets djup avgörs hur mycket energi som behövs för att hålla temperaturen inomhus behaglig. Den lilla diameterns på hålet gör att det inte heller krävs en stor tomt för att skaffa en bergvärmepump.

Bergvärme kräver tillstånd från kommunen

Om du bestämmer dig för att bergvärme är rätt investering när det kommer till uppvärmning av ditt hem måste du ansöka om tillstånd att borra hos kommunen. Du kan kontakta din kommuns kontaktcenter för att få reda på hur du går till väga, eller så kan du låta oss göra det arbetet åt dig. I ansökan är det vanligt att man behöver ange vilken bergvärmepump som installeras, var på tomten hålet ska vara och vem som ska utföra arbetet.

För de flesta husägare är en bergvärmepump ett bra val

Eftersom borrhålet tar upp en så liten plats fungerar det utmärkt för de flesta husen, även de som har en väldigt liten tomt. Det fungerar lika bra om du planerar att bygga ett nytt hus eller om det du vill byta värmesystem och idag har ett vattenburet system. Det gör att storleken och planlösningen inte påverkar fördelningen av värmen på samma sätt som luftburen värme gör. Eftersom en bergvärmepump tar värmen ut berget och inte utomhusluften fungerar den även bra om man bor där det är riktigt kallt på vintern. 

Kundcase & FILMER

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag. 

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

skåne
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.