KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

installationer av luftkonditionering

BOKA BESÖK

Kyla & luftkonditionering (AC) 

För att åstadkomma ett behagligt inomhusklimat när det är som varmast behövs luftkonditionering (AC). Våra kylaggregat både filtrerar, avfuktar och kyler inomhusluften. Efterfrågan på luftkonditionering i sovrummet ökar kraftigt i Sverige. Det är egentligen inte så konstigt, att ha AC i bilen ser vi som självklart och vi tillbringar ju mycket mer tid i sovrummet än i bilen. Människans förmåga att arbeta effektivt är i hög grad beroende av inomhusklimatet. Flera undersökningar visar att prestationsförmågan minskar och att hälsoproblem ofta uppstår när det blir för varmt inomhus. 

KONTAKTFORMULÄR

Så fungerar luftkonditionering

En kylanläggning är inte bara skönt när det är varmt väder, det är också en mycket smart och renande lösning för luften i ditt hem. Den luft som finns i ditt hem åker inte bara in i systemet och blir kall, den filtreras också. Det betyder att du får en fräsch inomhusluft som skyddar dig från oönskade partiklar och bakterier.

Huvudelementet i en air condition är en kylvätska som vid lågt tryck avdunstar och blir till gas. Den här avdunstande gasen kyler flänsarna på anläggningen och gör att den luft som passerar flänsarna blir kall.

Kylvätska leds in i ett rör med lågt tryck. När kylmedlet avdunstar blir det till gasvärme och absorberas från omgivningen och röret kyls av. Kall luft blåses in i rummet med hjälp av en fläkt, gasen leds via en kompressor (som ökar trycket) och omvandlar gasen till vätska. Värme leds till ett rör på motsatt sida och blåses ut.

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftkonditionering:

Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta sin värmepump, försämringen kan komma gradvis och man märker den inte så tydligt. Behöver du hjälp att se över status och prestanda på din pump hjälper vi dig gärna. Vi kan även ge dig guidning till vilket som är det bästa tänkbara alternativet om du skulle behöva byta värmepump.

Vi får väldigt många förfrågningar just nu så längre svarstider förekommer. För att underlätta och snabba på hanteringstiden ber vi er i första hand kontakta oss via telefon. Ni når oss på 044- 23 83 50

Vissa värmepumpar har behov av en enklare rengöring av filter. Detta behövs någon gång per månad, lite beroende på förutsättningarna i hemmet. Vid en service görs en djupare och mer grundlig rengöring som man har svårt att göra själv. Vi använder specialutrustning och även speciella rengöringsmedel för att få en effektiv rengöring.

Olika pumpar har olika livslängd och även olika garantitid. Olika tillverkare och modeller skiljer sig en del åt, även om alla har generösa garantier och bra beräknad livslängd. Bergvärmepump har normalt en livslängd på ca 20- 25 år (borrhålet har obegränsad livslängd och kan användas på nytt vid byte av pump). Andra typer av värmepumpar har oftast en livslängd på mellan 10 och 20 år.

"Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump."

ENWELL EVERÖDS ELBYRÅ
RING OSS GÄRNA PÅ 044-23 83 50

AC för företag

En AC är lösningen för ett inomhusklimat som får både människor och maskiner att må bra, kunna prestera bättre och trivas mer.

Att låta en servicetekniker göra regelbunden service är det bästa för att se om din investering. Man kan tidigt fånga upp mindre problem och avhjälpa dessa, man vet också att anläggningen presterar optimalt. Inte minst kan man få värdefulla tips om inställningar och användande av anläggningen som ger dig bästa inomhusklimat.

Filtret fångar upp partiklar i inomhusluften och behövs göras rent regelbundet. Har du husdjur eller om filterdelen sitter nära kök kan du behöva rengöra oftare, annars är månadsvis ett bra intervall. Rengöringen ger dig bättre effekt och hjälper pumpen till bättre luftgenomströmning.

Här har vi listat några av fördelarna med att byta ut sin gamla enhet mot en ny: Mer effektiv, bättre uppvärmningsförmåga. Bättre för ekonomin, större besparing. Bättre för miljön. Förbättrade teknik och innovation, exempelvis inverterstyrning.

AC för privatpersoner

AC är en populär och smidig lösning för både kyla och värme. Inomhusenheten placeras högt på väggen och ger skön svalka.

Vi är kunniga och professionella

Våra installatörer har lång erfarenhet av värmepumps och luftkonditionerings-installationer. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

skåne
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.